Genoeg van Facebook?
Enkel nog echte vrienden?
Meld je vandaag nog af!

FaceBook Account tijdelijk deactiveren

De eenvoudige (lees: vindbare) manier om je Facebook offline te halen wordt door Facebook 'deactiveren' genoemd. Met het deactiveren van je account zet je hem even tijdelijk uit.

Wanneer je jouw account deactiveerd blijven de meeste van jouw gegevens nog wel op de servers van FaceBook staan. Niet erg als je even tijdelijk offline wilt zijn van Facebook, maar niet geschikt als je je account helemaal wilt verwijderen.

Een voordeel van deactiveren is uiteraard dat je jouw account weer kunt activeren. Met een simpele druk op de knop staat jouw account weer online en kan je weer je status updaten en je vrienden bekijken.

Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je jouw facebook account kunt deactiveren.

label 1. Wanneer je bent ingelogd, ga dan rechtsboven naar het driehoekje en kies vervolgens voor 'instellingen' zoals hieronder aangegeven op het plaatje.

facebook deactiveren

label 2. In je accountinstellingen kies je links voor de tab 'beveiliging'. In het scherm dat nu verschijnt klik je onderaan op 'je account deactiveren'.

beveiligingsinstellingen

label 3. Facebook zou Facebook niet zijn als ze er alles aan doen om deactiveren van gebruikers tegen te gaan. Hierom vragen ze bij de bevestiging nog om een reden van deactiveren. Zo verkrijgt Facebook extra informatie waarom gebruikers deactiveren.

bevestigen

Wil je deze informatie niet versturen, dan kun je eenvoudig kiezen voor 'overig'. Bevestig je keuze.

label 4. Klaar! Je Facebook account is nu gedeactiveerd!

Facebook helemaal, definitief verwijderen.

Wil je liever je Facebook helemaal verwijderen, kijk dan op deze pagina. Hier wordt uitgelegd hoe je dit in een paar stappen kan doen.

Populaire artikelen